Før fest og søsætning

 

bronzeskibet er nu ude i den friske luft
Her er foto fra den 3. maj 2007

I de sidste dage har der været glæde og træthed blandet med tvivl og forhåbninger.
To dage før søsætning var der stadigt meget arbejde på stævnene og rælingerne manglede at blive surret.

Tidligt torsdag morgen besluttede jeg mig for en radikal ændring af programmet. Vejrudsigten har været ren sol i flere dage. I stedet for at stå i den mørke iskolde og støvede hal kunne det måske være en idé at bære den udenfor og lave det sidste og betrække den ude. For det første ville den være lettere uden dug og oliering og for det andet ville den sidste linolie tørre bedre ude i varmen.

Kl. 3 om eftermiddagen forsøgte vi. Vi foretog et prøveløft. Kun 18 mand og kvinder til at løfte skibet. Jeg anmodede om at en glaskuppel med pære blev skruet af for at vi kunne komme ud med skibet, og den ville sidde i vejen.
Nå ja, deltagerne bar over med mig og pillede den ned. Efter meget “talen højt” bar vi skibet fra beddingen og foretog en sigtelinie. Både mod carportens loft og hallens jerngitter skrabede skibets stævne og bøjede af for modstanden inden de slap forbi. Langsomt men sikkert skred det videre og vi kunne se dagens lys. Skibet gik forbi den afskruede lysindfatning.

Ja beregningen om at skibet maksimalt kunne være 23,75 m. holdt stik på millimeter. En konstruktionsmæssig ændring som var nødvendig, men også ærgerlig da den ændrede nogle af de skærende llinier i for- og agterparti.

Ude blev skibet sænket ned på de anlagte planker.

Stig krag havde sørget for champagne og wienerbrød. Vi var alle trætte, stolte og meget glade.

bronzeskibet er nu ude i den friske luft

Sen aften stod 5-6 stykker og syede i betrækket som kommer på fredag eftermiddag. Stævnene mangler endnu finpudsning.

1 dag til lørdag.

0 Kommentarer til “Før fest og søsætning”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Du skal login for at skrive en kommentar.