Byråd hjalp Bronzebåd i dok

Byråd hjalp Bronzebåd i dok

Godt 30 personer var med til at bære modellen af bronzealderbåden, Vildhoppen, ind i laden for vinteren. Byrådsmedlemmerne Gitte Hededam og Flemming Truelsdal var sammen med Arne Mølgaard, Birthe Balle, Alice A. Sarp og Michael Kjeldgaard med til at bære i den ene side - i den anden side skimtes borgmester Finn Madsen. Formand for olderlauget Stig Krag Pedersen var som de øvrige dybt koncentreret ved den vanskelige indbæring i bådehallen.

 

Odsherred Bronzealderlaug arbejder videre med bådfremstilling i laden ved Annebjerggård og holder åbent på blandt andet Kulturnatten.
Efter en halv dag med budgetseminar i kursuslokalet på Odsherred Rådhus i Højby fik Odsherred Byråd mulighed for sved på panden og udendørs aktivitet, da Odsherred Bronzealderlaug havde inviteret byrådsmedlemmerne til at hjælpe med at sætte bronzealder-kopibåden ”Vildhoppen” på dok for vinteren i laden ved Odsherreds Kulturhistoriske Museum på Annebjerggård torsdag eftermiddag den 23. august.

Båden, der måler et par meter i bredden og 25 meter i længden, blev bygget af frivillige fra palmesøndag til lørdag den 5. maj, hvor den blev søsat i Isefjorden fra strandengen neden for Anneberggård i nærvær af adskillige hundrede publikummer.

vildhoppen i dok

En halv snes af byrådsmedlemmerne tog imod opfordringen – andre var forhindret på grund af mødeaktivitet andre steder, men til alt held var også en gruppe på 17 unge studerende hyret til at bære den 400-500 kg tunge træbåd fra beddingen i gården de få hundrede meter ind i ladebygningen, der midleritidigt tjener som bådehal.

vildhoppen i dok

vildhoppen i dok

De 17 studerende var på en uges kursus hos Svend Ulstrup, som er idé manden bag bronzealderbåden og har Naturlivsskolen. De unge studerer friluftsliv på Institut for Idræt på Københavns Universitet. Det er en ét-årig uddannelse, som uddanner dem som friluftsvejledere.Bronzealderlauget vil nu efterse båden, som har taget imod en hel del af sommerens megen regn, så træværket er blevet skurvet. Svend Ulstrup oplyser, at træet nu bliver behandlet med en rød farve.
- Båden var ikke helt tæt, da vi søsatte den i maj, for den havde netop fået linolie. Nu er den imidlertid blevet så tæt, at regnvandet har stået i bunden af båden, og det skal den nu tømmes for, sagde han ved dokningen.

Bronzealderlauget deltager med åbent hus ved Kulturnatten 7. september og har også været med ved sommerens museumsaktiviteter i forbindelse med udstillingen ”Solens Land” med Solvognen. Udstillingen varer i øvrigt til udgangen af oktober, men fortsætter – uden Solvogn og de andre udlånte effekter fra Nationalmuseet – året ud.

Tekst og foto: Informationsmedarbejder Peter Haugaard, DJ, Odsherred Kommune

0 Kommentarer til “Byråd hjalp Bronzebåd i dok”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Du skal login for at skrive en kommentar.