Bagstævnen hentes hjem

bagstævn

Her er foto fra den 29. april 2007

Det er nu søndag den 29. april og den bagerste del af stævnen hentes hjem fra skoven.

Søndag blev en arbejdsdag med mange deltagere. Mens mange syede løs på de sidste svøb i forstævnen gik Hans og jeg igang med at forberede agterstævnen. Den er knap så svær at lave efter at vi har fået idéer fra forstævnens tænkerier. Agterstævnen lå stadigt i skoven. Da vi to ind til den kunne vi ikke løfte den. Vægten var nær 100 kg. Vi skar den groft til og fik de andre til at løfte med. På traileren blev den kørt til arbejdshallen hvor der blev skåret mere end 60 % træ væk. Fra de nu 40 kg. afterstævn skulle der gerne forsvinde 25 l. væske så vi kommer ned på acceptable ca. 25 kg.

Efter grovsskæring satte vi agterstævnen op så vi kunne få et indtryk af hvor meget vi kunne skære væk. Thomas er blevet ekspert i at fjerne overflødigt træ med rundsav og stiksav og gik straks igang med at bearbejde den.

agter

Lærredet lader vente på sig som er det næste til behandling med linolie. Stævnene og rælingen er nogle af de sidste opgaver der stadigt kræver mandskab og mange hænder. Derefter kræves der endnu flere hænder til at sy betrækket så det kan blive strukket omkring skibet.

Vi er inde i den sidste enerverende fase.

 

0 Kommentarer til “Bagstævnen hentes hjem”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Du skal login for at skrive en kommentar.