Det uendelige opskæringsarbejde og spantesektionerne næsten færdige

onsdag_200711.jpg

Fra 2 vidunderligt store asketræsplanker ( 8 m. x 40 cm. x 2,5 cm) kunne der opskæres 4 rælingslængder. 2 sæt til forskib og 2 til agter. Af andre længder ask kunne der blive til lister og topræling, når skindet er trukket på.

Af en eller anden grund har alle de,  som har “fået” opgaven at skære træ op siden Vildhoppens glade dage, heddet Thomas.  Lad os bare sige at det har været godt for kvaliteten.   Sæde-spantekonstruktionen kræver møjsommeligt og tålmodigt arbejde, og der mangler kun 4 sæt nu, så er alle klar til opsætning på beddingen.

I løbet af eftermiddagen kom Jørgen og Yoram, så sammen med Thomas og Andreas fik vi tømt hele telthuset for genstande og gulvet blev revet og rengjort.  Derefter kunne de særlig beddingsbukke sættes og niveleres og sættes i vater.

Fra morgenstunden fandt jeg en klump lind, som måske kunne blive til et nyt hestehoved.  Gunvor var ikke afvisende overfor at prøve kræfter med denne opgave, hun har erfaringer med træskæring.

Torsdagen bliver den sidste rigtigte byggedag i denne omgang.  Fra på fredag kommer monsunen igen, og jeg er “årets gæst” på et håndværkermarked i Nykøbing, hvor jeg skal vise kajakker, og det vi laver med bronzealderskibene.  Man kan se lidt om dette arrangement på ovnhus.dk

Der plejer at kommer flere tusinde mennesker til dette arrangement, så måske det kan give os lidt opmærksomhed.

Vejret har forsinket en del af de sidste 14 dages opgaver, men vi er nået til et godt tidspunkt for en pause.  Når alle spante/sædesektionerne er sat på plads er det tid til det lange seje træk med påbinding af bordene.
Det er en opgave alle kan være med til.

Min opgave bliver produktion af bordene som alle skal tilpasses individuelt.  De bliver høvlet og skåret groft til hjemme i mit værksted eftersom vi ikke har 380 volt  i Strandhusene til at drive mine maskiner.

Når spantesektionerne er sat op, kan man fornemme formen af skibet, og det er samtidigt en slags rejsegilde. Det ligner så iøvrigt til forveksling taget på et hus.

Fra 2. august er der endnu et “sommerferieuge”,  for dem som vil hjælpe med. Med lidt held er skibet klar som skelet i midten af august.  Har vi så nogle gode varme augustdage, så kan tjære og linolie tørre rimeligt hurtigt, så en ny søsætning kunne blive i slutningen af august eller først i september.

Så må vi se.