Solens Land

skibet i modlys

En smuk aften i solens land ligger skibet og venter på de kommende begivenheder.

udstillingen solens land

Netop denne flotte maj aften havde museumsdirektør Jan Jacobsen og museumsinspektør Arne Hedegaard inviteret til en særforestilling af udstillingen Solens Land.

Efter en god indføring i udstillingen blev den herefter interesseret beset af den store fremmødte flok af bronzealderskibets venner, som senere fik informationer om det fremtidige arbejde med bronzealderskibet af formanden Stig Krag og skibsbyggeren Svend Ulstrup.

 


Kære Venner.

Tak for det gode fremmøde til udstillingen vi som laug og arbejdshold var inviteteret til forleden torsdag.

På det efterfølgende møde redegjorde Stig Krag for nogle af de tanker vi har gjort os for fremtiden og undertegnede opremsede nogle af de opgaver som vi skal have igangsat med skibet.

Vi diskuterede hvordan vi bedst kunne afskærme Skibet for vind og vejr samtidigt som at de kan beses af publikum. Der var mange forskellige forslag fra overdækning med partyfesttelte til decideret at bære skibet ind i hallen igen.

Alle forslag er taget med i vurderingen af hvad vi gør. Hans Hedegaard ( tømrer) og jeg vurderer mulighederne og Stig Krag tjekker mulighederner for kraftige presseninger fra forsvaret.

I den sidste mail som blev sendt ud til jer  kan de forskellige opgaver ses. Det vi mangler er afsætning af dage til de forskellige opgaver.

Som nævnt på mødet er jeg hele mandagen d. 4. maj ved hallen. Det er faktisk idag . Jeg er sammen med andre igang med at skulle bygge en grønlandsk umiaq som skal afsted indenfor 14 dage til Grønland. Så længe jeg bygger på den er jeg ved hallen og kan lede nogle af opgaverne.

Den første opgave som skal gennemføres er tømning af vand fra bunden. Dernæste skal alle sæder tjæres igen. Derefter skal vi finde en god dag til at påse et ekstra stykke lærred i bunden op til vandlinien.

Alle er velkomne til at bidrage i morgen mandag 4. juni.

I såkaldt positiv dialog med museets ledelse tyder meget på at vi er velkomne til at fungere på gårdspladsen og i hallen, men vi får nu også et andet og måske nok så vigtigt ønske opfyldt. Den bygning, som står vinkelret på hallen med en lille gennemgang, også kendt som bygningen med lampen som måtte skrues af for at vi kunne komme ud med skibet, har vi mulighed for i nær fremtid at bruge som henholdsvis kontor, administration og kaffestue.

Mere senere.

Hilsen fra Svend

0 Kommentarer til “Solens Land”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Du skal login for at skrive en kommentar.