Forfatter arkiv for Poul

Næsten i mål for denne arbejdsperiode

Næsten for deprimerende at skrive om vejret. Alle kan ved selvsyn se ud af vinduet, og danne sig det sande indtryk af den danske sommer.

Vor gamle kending fra Rørvig Bjarne Østrup kom forbi med sin lille hjælper Silke på 3 år. Bjarne var en ihærdig “knudemand” på Vildhoppen med sans for besnøringer og høvlearbejde.

Man lad mig prøve at gøre status. Henrik kom om formiddagen og arbejdede med at runde kanter af sæderne. Hen på eftermiddagen tog Thomas over. Han havde gode erfaringer med at udstemme langsgående huller til montering af støttepinde i spantesektionerne.  Det fik han fuldendt og jeg mangler en justering af de sidste.  Derefter kan spantesektionerne opsættes så jeg kan tage et fuldendt billede med resultatet af vore fælles anstrengelser.

Alligevel er der meget “skjult” arbejde som ikke er synligt. Det er de rigtig mange lister til rælinger, bordlægning, stævne osv., osv.  De ligger og fylder godt i mit værksted med henblik på skæring og høvling ned til 10 mm. tykkelse. Højden eller bredden er så forøvrigt 100 mm.

Med opstillingen i morgen er det meget nemmere at se skibets form, og jeg kan dermed ændre på linieføringer i skroget, så vi får den bedst mulige form.  Når alt er synligt i 3-dimensionel udgave, kan jeg tegne skroget i profil og tværsnit.

Der skal lyde en stor tak til alle som har bidraget til det fælles projekt. 9 personer har deltaget aktivt i at bygge på skibet, og der har været forskellige nysgerrige besøgende.  Vi har ikke gjort det store nummer ud af at skabe opmærksomhed omkring projektet, men nu da vi er godt på vej, kan det være på sin plads at kommunikere skibsbyggeriet ud i en større kreds.  Fønix er trods alt det 2. skib i rækken af bronzealderskibe, som vil blive søsat, og vi bygger på vore gode erfaringer fra Vildhoppen i såvel byggeteknik som form og funktion.

Vi klør på igen fra 2. august og i morgen aften fredag skal jeg indsætte foto beddingsopstilling med spanter.

Et stort skridt videre

tirsdag_200711.png

Fremmødet var stort fra formiddagen, så det var svært at finde tilstrækkeligt med opgaver til de 6 fremmødte bådbyggere.

Thomas Søe og hans kammerat Andreas kom fra København. De har begge deltaget en del i middelaldermarkeder med de aktiviteter der hører til den tidsperiode.  Thomas har tidligere arbejdet som tømrer og Andreas læser historie på Universitetet.
Fra Rørvig kom Yoram fra Israel og Gunvor fra Norge. Yoram har interesse i de mindre fartøjers brug og Gunvor er arkæologisk restaureringsarbejder. Henrik og Palle er kendte fra Laugets bestyrelse.

Der blev skåret en del ask op til rælinger og vi fik påbegyndt montering af spante-sædekonstruktionen.  På billedet ses noget af det fælles arbejde i form af Fønix´s forstævn der bøjes af flere lag ask.

Desværre kom der et voldsomt regnskyl midt på dagen, så det krævede hurtig indsats med at få værktøj og træ væk i en fart.

For onsdagens vedkommende skulle regnen ikke være i sigte, men den har vi hørt før.

Vildhoppen oktober 2009

vildhoppen_291009.jpg

Her sidst i oktober 2009 er hørdugen blevet taget af vildhoppen - som man kan se er skellettet i en meget fin stand.

Vildhoppen skal i stativ.

Så ser det ud til at der er fundet en løsning på Vildhoppens placering. Torsdag d. 4. juni om aftenen skal Vildhoppen placeres i sit nye stativ.

vildhoppen_020609.jpg 

vildhoppen_050609.jpg 

Det består af pæle ud for hvert sæde, og imellem dem spændes et gjorde bånd. På den måde kan Vildhoppen bringes tilbage i sin flotte form og hæves et stykke over jorden så den præcenterer sig bedst mulig.Derefter skal beklædningen strammes op.  Den skal behandles osv. Grindabyghuset skal stilles op så Vildhoppen kommer under tag. Fortsæt læsning ‘Vildhoppen skal i stativ.’

Vildhoppen sejler igen

Vildhoppen står stadigt på Møddingpladsen ved museet. For første gang i mere end et år er det knasende tørt. Skibet er derfor i en lav vægtklasse. Derfor agter vi at flytte skibet til dets nye placering ved Strandhusene.

sejlladsen den 5. maj

Vi planlægger at flytte skibet torsdag aften d. 5. juni kl. 20.00.Vi håber da at få en af disse aftener, hvor fjordens overflade er spejlblank, så vi kan padle det af sted.12 studerende står parat til at hjælpe. Vi har anskaffet en “presenning”, som er helt vandtæt, og som svøbes under bunden, da denne er blevet gennemhullet i vinter, for at vandet fra oven kunne sive ud. Det er derfor en prøvelse i en højere ingeniørkunst, der ligger bag skibets flytning. Når skibet er vel fremme og placeret på sin nye plads, bydes der på islagkage.

Indkaldelse til Generalforsamling

 

I henhold til vedtægterne indkaldes til ordinær generalforsamling

Onsdag den 4. juni kl. 19.00
Generalforsamlingen afholdes i Strandhusene, Egebjergvej 231, Anneberg/ “FDF Lejrplads”

grund_260508.jpg

Fortsæt læsning ‘Indkaldelse til Generalforsamling’

Bronzealderskibet er hjemløs!!!!

skibet i modlys

Skibet er nu flyttet udenfor igen, da laden skal bruges til andet formål.

Nu risikerer den et hurtigt forfald.

Der arbejdes derfor ihærdigt på at finde en løsning, således at der kan bygges et langhus rundt om skibet og beskytte den mod vand og vind.

Det er anslået til at skulle koste omkring 60.000 kr at få dette arbejde udført.

Kulturnatten

kulturnat

Her er progammet for Kulturnatten ved Anneberg fredag den 7 september fra kl 19 - 23:

 

Fortsæt læsning ‘Kulturnatten’

Byråd hjalp Bronzebåd i dok

Byråd hjalp Bronzebåd i dok

Godt 30 personer var med til at bære modellen af bronzealderbåden, Vildhoppen, ind i laden for vinteren. Byrådsmedlemmerne Gitte Hededam og Flemming Truelsdal var sammen med Arne Mølgaard, Birthe Balle, Alice A. Sarp og Michael Kjeldgaard med til at bære i den ene side - i den anden side skimtes borgmester Finn Madsen. Formand for olderlauget Stig Krag Pedersen var som de øvrige dybt koncentreret ved den vanskelige indbæring i bådehallen.

 

Odsherred Bronzealderlaug arbejder videre med bådfremstilling i laden ved Annebjerggård og holder åbent på blandt andet Kulturnatten.
Efter en halv dag med budgetseminar i kursuslokalet på Odsherred Rådhus i Højby fik Odsherred Byråd mulighed for sved på panden og udendørs aktivitet, da Odsherred Bronzealderlaug havde inviteret byrådsmedlemmerne til at hjælpe med at sætte bronzealder-kopibåden ”Vildhoppen” på dok for vinteren i laden ved Odsherreds Kulturhistoriske Museum på Annebjerggård torsdag eftermiddag den 23. august.
Fortsæt læsning ‘Byråd hjalp Bronzebåd i dok’

Solens Land

skibet i modlys

En smuk aften i solens land ligger skibet og venter på de kommende begivenheder.

udstillingen solens land

Netop denne flotte maj aften havde museumsdirektør Jan Jacobsen og museumsinspektør Arne Hedegaard inviteret til en særforestilling af udstillingen Solens Land.

Efter en god indføring i udstillingen blev den herefter interesseret beset af den store fremmødte flok af bronzealderskibets venner, som senere fik informationer om det fremtidige arbejde med bronzealderskibet af formanden Stig Krag og skibsbyggeren Svend Ulstrup.

 

Fortsæt læsning ‘Solens Land’